Rienk Bakker (1986) studeerde aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle de hoofdvakken orgel en kerkmuziek en de bijvakken piano en zang. In 2011 behaalde hij het masterdiploma orgel. In juni 2016 behaalde hij ‘met grote onderscheiding’ het masterdiploma koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen.

Rienk is dirigent van het Amersfoorts Kamerkoor, het Eindhovens Kamerkoor en Jongerenkoor Houten. Verder leidt hij twee projectkoren: het door hemzelf opgerichte Adveniat Musica en het Erasmus Kamerkoor Rotterdam. Daarnaast is hij cantor-organist van de Grote Kerk te Vianen.

Rienk wordt regelmatig gevraagd als repetitor of (inval)dirigent voor allerlei koren en projecten. Hij speelt als organist in diverse kerken en geeft een aantal orgelconcerten per jaar. Hij heeft een eigen lespraktijk voor piano, orgel en koordirectie.

Kijk voor meer informatie op:

Het Eindhovens Kamerkoor repeteert onder de vakkundige leiding van Rienk Bakker

op donderdagavond van 20:00 tot 22:30 uur

in de Kapel van GGZE “De Grote Beek” aan de Boschdijk in Eindhoven:

Doctor Poletlaan 1
5626 NC  Eindhoven

Aanvullend hebben wij enkele zaterdagen per jaar een studiedag, waarop we professioneel gecoacht worden door wisselende zangpedagogen.