Rienk Bakker (1986) studeerde aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle de hoofdvakken orgel en kerkmuziek en de bijvakken piano en zang. In 2011 behaalde hij het masterdiploma orgel. In juni 2016 heeft hij de master koordirectie aan het conservatorium te Antwerpen ‘met grote onderscheiding’ afgerond.

Rienk is dirigent van het Amersfoorts en het Eindhovens Kamerkoor, Vocaal Ensemble Tiramisu en Jongerenkoor Houten. Hij is daarnaast cantor-organist van de Grote Kerk te Vianen. Verder organiseert hij koorprojecten met zijn ad-hoc koor Adveniat Musica en is hij mededirigent van Consortium Musicum Divertimento te Breda, een projectkoor en -orkest dat elke zomer vijf concerten in het buitenland geeft. Vanaf september 2019 zal hij koor en orkest van de Stichting Bachcantates Tilburg gaan dirigeren.

Rienk wordt regelmatig gevraagd als repetitor of (inval)dirigent voor diverse koren en projecten. Hij speelt als organist in diverse kerken en geeft een aantal orgelconcerten per jaar. Rienk heeft een eigen lespraktijk voor piano, orgel en koordirectie.

Kijk voor meer informatie op:

Het Eindhovens Kamerkoor repeteert onder de vakkundige leiding van Rienk Bakker

op donderdagavond van 20:00 tot 22:30 uur

in de Kapel van GGZE “De Grote Beek” aan de Boschdijk in Eindhoven:

Doctor Poletlaan 1
5626 NC  Eindhoven

Aanvullend hebben wij enkele zaterdagen per jaar een studiedag, waarop we professioneel gecoacht worden door onze dirigent en wisselende zangpedagogen.