Het Eindhovens Kamerkoor zingt haar repertoire met veel plezier op een hoog niveau. De programma's worden rond een thema of componist samengesteld. Dat levert gevarieerde concerten op: van Renaissance tot hedendaags, van onbekend tot overbekend, van a-capella tot werken met instrumentale begeleiding en solisten. 

Het koor brengt uitvoeringen op een hoog artistiek niveau met werken die de luisteraar raken. Een concert van het Eindhovens Kamerkoor is een belevenis. De mooie, warme koorklank draagt daaraan bij.

Hoogtepunten zijn bijvoorbeeld de Nederlandse première van het aangrijpende Padre Pio van MacMillan (dec. 2010), de Hohe Messe van J.S. Bach (feb. 2010), het Lux Aeterna concert met o.a. de première van het Magnificat van Astrid Kruisselbrink (okt. 2008) en ons 65-jarig jubileumconcert (nov. 2016). Grotere projecten gebeuren in samenwerking met andere koren en ensembles. Kijk in ons historisch overzicht voor meer informatie.

Het Eindhovens Kamerkoor bestaat uit circa 25 ervaren amateurzangers. Sinds april 2015 staat het koor onder leiding van Rienk Bakker.

Sopraan

Marloes Bergmans
Monique van Corven
Francine Janssens
Astrid Klomp
Mieke Meijering
Jojanneke Nijdam
Erna Olislaegers
Willy de Rooij

Alt

Elly Admiraal
Marjan van Dijk
Inge van Eerde
Relinde Janssen
Anneke van der Linde
Annelies Rooijakkers
Judith Wilmer

Tenor

Christiaan den Dekker
Piet Hensen
Simon Kadijk
Wim van de Kruk
Ab Visscher

Bas

Jos Coenen
#Ruud Coolen
Coen van Corven
Bert-Jan van Haarlem
Erik Kaashoek
#Jeroen Kok
Peter Meijering
Koen Nieuwesteeg

 

*projectleden
#aspirantleden

 

Het bestuur van het Eindhovens Kamerkoor bestaat uit:

Voorzitter
    Christiaan den Dekker

Secretaris
    Inge van Eerde

Penningmeester
    Erik Kaashoek

Bestuurslid
    Astrid Klomp