Het Eindhovens Kamerkoor zingt haar repertoire met veel plezier op een hoog niveau. De programma's worden rond een thema of componist samengesteld. Dat levert gevarieerde concerten op: van Renaissance tot hedendaags, van onbekend tot overbekend, van a-capella tot werken met instrumentale begeleiding en solisten.

Het koor brengt uitvoeringen op een hoog artistiek niveau met werken die de luisteraar raken. Een concert van het Eindhovens Kamerkoor is een belevenis. De mooie, warme koorklank draagt daaraan bij.

Hoogtepunten zijn bijvoorbeeld de Nederlandse première van het aangrijpende Padre Pio van MacMillan (dec. 2010), de Hohe Messe van J.S. Bach (feb. 2010), het Lux Aeterna concert met o.a. de première van het Magnificat van Astrid Kruisselbrink (okt. 2008) en ons 65-jarig jubileumconcert (nov. 2016). Grotere projecten gebeuren in samenwerking met andere koren en ensembles. Kijk in ons historisch overzicht voor meer informatie.

Het Eindhovens Kamerkoor bestaat uit circa 25 ervaren amateurzangers. Sinds april 2015 staat het koor onder leiding van Rienk Bakker.

Sopraan

Peter Meijering
Koen Nieuwesteeg

*projectleden