Het Eindhovens Kamerkoor zingt haar repertoire met veel plezier op hoog niveau. De programma's worden rond een thema of componist samengesteld. Dat levert gevarieerde concerten op: van Renaissance tot hedendaags, van onbekend tot overbekend, van a-capella tot werken met instrumentale begeleiding en solisten.

Het koor brengt uitvoeringen op hoog artistiek niveau met werken die de luisteraar raken. Een concert van het Eindhovens Kamerkoor is een belevenis. De mooie, warme koorklank draagt daaraan bij.

Het Eindhovens Kamerkoor bestaat uit circa 20 ervaren amateurzangers. Grotere projecten gebeuren in samenwerking met gast- en projectzangers, andere koren en ensembles.

Zo zijn er verschillende hoogtepunten te noemen. Natuurlijk ons in mei 2022 uitgevoerde 70-jarig jubileumconcert Magnificat – met solisten Tanja Obalski, Janneke Vis, Maarten van den Hoven en Bram Trouwborst, organist Arjan Veen en orkest Ensemble 1685, onder leiding van Rienk Bakker – met wie wij een prachtige uitvoering van Zelenka's Magnificat, Lotti's Missa Sapientiae en Rutter's Magnificat hebben neergezet. Eerdere hoogtepunten zijn ons 65-jarig jubileumconcert (november 2016), de Nederlandse première van het aangrijpende Padre Pio van MacMillan (december 2010), de Hohe Messe van J.S. Bach (februari 2010) en het Lux Aeterna concert met o.a. de première van het Magnificat van Astrid Kruisselbrink (oktober 2008).

Kijk in ons historisch overzicht voor meer informatie over onze concerten in de afgelopen decennia.

Het koor staat sinds juli 2022 onder de bezielende leiding van dirigent Arjan Veen, een feest op zich! Met de professionaliteit van Arjan als koordirigent en concertorganist beleven we samen een inspirerende tijd waarin we elkaar tot grotere hoogte brengen.